Van gedachten naar doen

Ik ben Nicole Dijkhuis, getrouwd en moeder van 2 volwassen dochters. Als secretaresse ging mijn interesse steeds vaker uit om iets te gaan doen waarin ik een ander iets kon meegeven. We zijn tegenwoordig zo druk om alle ballen in de lucht te houden dat we altijd maar ¨aan¨ staan. Wat hebben we nu echt nodig in deze drukke maatschappij?

Onze leefgewoontes zowel privé als werkgerelateerd zijn in onze hedendaagse maatschappij niet meer in balans en hebben invloed op ons gehele functioneren zowel fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. Om deze reden heb ik een opleiding tot leefstijlcoach bij de Academie voor Holistisch Coachen gevolgd en succesvol afgesloten. Hoe je in het leven staat en hoe je met gebeurtenissen omgaat bepaalt niet alleen onze gedachten en gedrag maar is ook van invloed op onze leefstijl. Als je niet lekker in je vel zit, om welke reden dan ook, dan wordt het heel lastig om gezond te eten, voldoende te bewegen, te ontspannen en lekker te slapen.

Voeding is een belangrijk onderdeel in ons leven. Er is op voedingsgebied nog veel winst te behalen. Daarom heb ik vervolgens een aanvullende opleiding tot gewichtsconsulent gevolgd. Als gediplomeerd gewichtsconsulent en lid van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) volg ik de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Ik volg regelmatig bijscholingen om mijn kennis op peil te houden. 

Ook ik vond het lastig om mijn gewoontes om te zetten naar nieuw gedrag. Ik weet dan ook uit eigen ervaring wat je met eenvoudige tools kunt doen om bewustwording te creëren in je eigen veranderproces. Verleidingen zullen er altijd zijn, maar wanneer je hiervan bewust bent maak je steeds vaker andere keuzes die voor jou ook goed voelen. Hierdoor ontstaat balans, ritme en regelmaat in jouw voedingspatroon en leefstijl.

Met mijn opgedane kennis en ervaring wil ik jou inspireren en begeleiden naar een gezonder, relaxter en vitaler leven.

Symboliek logo

paardenbloem

Een paardenbloem gedijt in moeilijke omstandigheden en wordt daarom in het algemeen geassocieerd met overlevingskracht die uitdagingen en problemen trotseert.

Als de bloem is uitgebloeid vormen zich pluizenbollen met honderden zaadjes. De pluizen worden met de wind meegevoerd om elders weer een nieuw leven te beginnen.

De boodschap van de paardenbloem is om niet op te geven, zelfs niet wanneer je het moeilijk heb. Onderschat nooit je eigen kracht.

 

Het begint met keuzes maken voor jezelf

Laten we beginnen

Wil jij weer de regie hebben over jouw leven met een positieve mindset?
Ik wil je graag begeleiden vanuit jouw eigen doelen en wensen, en op een manier waar jij je prettig bij voelt.

Het begint bij jou...

Kan ik je helpen?