Leefstijlcoaching voor bedrijven

Als leefstijlcoach begeleid ik personen in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl. Gezonde voeding, voldoende beweging, minder stress en voldoende ontspanning en slaap zijn belangrijke pijlers die van invloed kunnen zijn op de prestaties, functioneren en tevredenheid van de medewerkers.

Voor een gezonde organisatie is het belangrijk dat medewerkers aandacht krijgen, gezien worden en zich kunnen ontwikkelen in een positieve en veilige omgeving. Leidinggevenden/HR medewerkers zijn vaak druk met zaken die direct actie en aandacht vragen. Als leefstijlcoach kan ik voor jouw organisatie toegevoegde waarde bieden en een waardevolle bijdrage leveren door de medewerker op een persoonlijke manier te begeleiden bij individuele knelpunten.

Waar moet je dan aan denken?

Preventief ziekteverzuim

Om preventief ziekteverzuim te voorkomen is het van belang dat er naar de werknemer geluisterd wordt en dat er begrip is voor zijn of haar situatie.

Stress en thuiswerken

Niet alleen de hoge werkdruk en het verwachtingsproces heeft invloed op het functioneren, maar ook door het vele thuiswerken ontstaat eenzaamheid, minder betrokkenheid en minder verbinding met elkaar. Dit betekent dat buiten de dagelijkse werkzaamheden, er stress wordt opgebouwd wat veel energie kost en ten koste kan gaan van de prestaties van de werknemer.
Door meer aandacht te geven aan de gezondheid, vitaliteit en betrokkenheid van de medewerker zal er beter gepresteerd worden wat zorgt voor meer werkplezier en minder ziekteverzuim.

Gedrag

Ook blijven velen van ons in oude patronen zitten. In 95% van de gevallen is ons gedrag onbewust. Bij coaching gaat het grotendeels om bewustwording en gedragsverandering te realiseren in kleine stapjes. Voor die bewustwording hebben wij ook een ander nodig. Want door de figuurlijke spiegel van de ander word je je van je eigen gedrag bewust.

 

Ben je benieuwd geworden wat ik voor jouw medewerkers kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Het begint met keuzes maken voor jezelf

Laten we beginnen

Wil jij weer de regie hebben over jouw leven met een positieve mindset?
Ik wil je graag begeleiden vanuit jouw eigen doelen en wensen, en op een manier waar jij je prettig bij voelt.

Het begint bij jou...

Kan ik je helpen?